Inredningskoncept av offentligt flexibelt rum på Arkitekturmuseet

Vi fick  i uppdrag av Arkitekturmuseet att skapa ett koncept och inreda en ca 130 kvm stor lokal till ett offentligt, inbjudande och flexibelt rum. 

Rummet skulle fungera som en mötesplats och arena för mindre evenemang. Dessutom fungera som en plats för samtal, möten, debatter och workshops med mera. Delvis skulle rummet kunna komplettera utställningar 0ch fungera som en förlängning av café Bloms.

Besökare och professionella ska här kunna mötas, umgås, läsa och arbeta. Rummet ska tåla både kaffekopp, barnmat och vinglas och fungera för mindre vernissagemingel, after work och liknande.

Rummet skulle ha en  inbjudande atmosfär och vara flexibelt och samtidigt funktionellt. Att komma in i rummet skulle vara en upplevelse och ge en förmerande effekt av besöket på Arkitekturmuseet.

Konceptet Parkliv

Som uppväxt på landet där man är nära djuren, nära naturen och det känns som om man till och med är nära himlen så bli omställningen stor när man kommer till staden. Plötsligt känns allt så väldigt lång bort. Man blir liten och når inte fram, allt är stort och ogreppbart.

Parklivet är det som saknas det som skapar närheten, den gröna oasen där man kan ta av sig skorna och känna gräset mellan tårna. Parkliv är en sammanflätning mellan den egna lilla trädgården, täppan, kolonilotten och den charmiga parken. Parkliv är en oas i staden.

Sedan ett par år tillbaka bor mer än hälften av jordens befolkning i städer

Tätbebyggelse ställer höga krav på mötesplatser, för konstigt nog så känns det som om vi kommer längre ifrån varandra när vi flyttar tätare intill. Man blir liten och når inte fram, allt är stort och ogreppbart.

På landet är det precis tvärt om, stora avstånd mellan trädgårdar och inte så nära butiker för oss närmre varandra. Himlen är lägre, naturen tränger sig på och kossorna luktar skit. 

Arkitektur verkar för många betyda lådor av stål och glas, och vi vill bort från det där. Sluta bygg laptopfängelser, laddstationer för smartphones och ge oss istället platser att mötas på. Vi vet att vi har forskarna på vår sida när vi påstår att mera grönt ger minskade stressnivåer och ökat välmående.

Fuldesign längtar inte tillbaka till landet. Vi tror på promenadstaden, cykelstaden, den täta tätorten. Det är helt enkelt så att det är i stan det händer, för här finns trevligt folk, roliga jobb, mysig kultur och fler fredagsaktiviteter. Parkliv är ett upprop! Skapa gröna livfulla utrymmen för oss i stan! Parken är platsen för spännande möten, spontana samtal, eftertanke, uppror, odling, fest, avkoppling och skapande. Ditt och mitt gemensamma rum. 

Parkliv är en cocktail av lika delar trädgård, täppa, kolonilott och charmig park. Parkliv är en oas i staden. 
- Och det gör inget om det regnar.