Att skapa och samtidigt utbyta tankar är en kraftfull kombination. Det heter inte för inte syjunta. Fokusera på junta och kraften som finns tillsammans. Nu behöver man inte pyssla ihop molotovcoctails utan vi tror att man kan förändra både sin och andras värld genom att tillsammans skapa och vara kreativ.
Vi jobbar med alla åldrar. Vi har hållit samma workshop för företagsledare som för dagisbarn. Det är faktiskt inte mycket som behöver ändras i förhållningssättet till de olika åldrarna. Samtalet skiljer sig så klart åt en smula men inte upplevelsen.


Fulmonstren föddes när vi ville göra något för barnen. Ett pyssel och en pryl som funkar för alla åldrar. Fulmonstren är lika oss själva, neurotiska, ångestfyllda, rädda och illvilliga. Fulmonster workshops är enkla, alla förstår genast konceptet från 3 till 93 och är snart i full gång med sina monster.Vi har träffat allt från arga träskmonster till neurotiska storstadsmonster det har visat sig vara lätt för alla att släppa fram sitt inre monster. På Barnens Kulturhus 08 var det ibland 20 meters kö för att få sy sitt monster. Vi har haft monsterworkshops från Malmö till Stockholm i små och stora städer och i små och stora sammanhang. Här är några exempel: Barnens kulturhus 08, Europride 08, Röhsska Muset 08, Street 06, Resemässan 08, Stockholm Pride 07, UKM 08 med många många fler ställen
En fulmonsterworkshop tar ungefär 1,5 till två timmar och vi börjar med en introduktion om Fuldesign och om Fulmonstren sedan sätter vi igång. Alla deltagare får göra sitt alldeles egna Fulmonster. Vi stöttar och peppar och blir inspirerade. Samtidigt idkar vi syjunta och samtalar antingen om kreativitet och inspiration och om monster. Eller så väljer vi tillsammans ett samtalsämne som knyter an till gruppen. Workshopen avslutas med att alla berättar om sitt monster och dess historia.
En Fulmonsterworkshop kostar från 5000 kr
Är du intresserad av en fulmonsterworkshop mejla info@fuldesign.se

Vi har även jobbat tillsammans med företag och skräddarsytt fulmonsterworkshops. De är ett fantastiskt sätt att få ihop en grupp, ta itu med motsättningar och få igång kreativa tankar och ge alla i en grupp en möjlighet att glänsa och uttrycka sina tankar.

Vi pratar om monster, både inre och yttre och hur de påverkar oss i våra liv och hur man via kreativitet kan dra ut monstren i solen och se när de spricker. Att jobba kreativt tillsammans skapar ny dynamik och nya berättelser. Fulmonstren skapar utlopp för tankar och frustrationer. Jobbiga kunder blir jättebra fulmonster.

Kuddkrigsworkshops är speciella för de börjar med pyssel och slutar med bråk. Oftast gör vi pistoler men det har även gjorts farliga ostar, bomber och knivar i kuddformat. Sommaren 09 beväpnade vi några hundra ungdomar i Stockholm med kuddvapen våren 09 var vi i Lund och beväpnade kultureliten där med gatstenar i kramvänlig form och i Skövde sommaren 09 beväpnade vi ännu fler ungdomar.

En kuddkrigsworkshop är ett fantastiskt sätt att få tuffa tonåringar att tycka det är skitkul att sy och pyssla. Det är coolt och avväpnande på samma gång. Vi pratar under workshopen om vapen, om motstånd och bråk. Vi pratar om hur man löser konflikter på ett fredligt sätt om hur vapenfixerad populärkulturen är och om hur vapenideal skapar ett farligt samhälle. Workshopen tar ungefär en och en halv timme.

  • En Kuddkrigsworkshop kostar från 5000 kr


Det är allt från direktörer, marknadsförare, PR-människor till festivalbesökare som prövat på att tillhöra ett graffiti crew för några timmar. Det är grupparbete på hög nivå där det gäller att vara kreativ och gemensamt komma fram till och pusha varandra att med hjälp av sprayfärg tillverka ett konstverk. Det är lika kul att lära utt grunderna till graffiti till gammal som ung och resultatet blir nästan alltid fantastiskt bra.  Vi brukar undra vad som händer med målningarna efteråt hängs slagorden upp hemma på kontoret i fika rummet?Vi har bland annat hållit workshops för Europride, Designweek Stockholm, UKM Uppsala, TCO, Rica hotels med flera. Det här är en utmärkt konferensworkshop eller som en kreativt inslag för en kickoff. Gruppen skapar tillsammans och blir ett crew och får dessutom med sig ett riktigt snyggt konstverk hem.
Workshopen tar ungefär en timme.
En graffitiworkshop kostar från 5000 kr, material och skydd som tillkommer är dyrare än material för våra övriga workshops.
Är du intresserad av en graffitworkshop mejla info@fuldesign.se

Vi har många pysselworkshops både för företag, festivaler och kulturhus. Att pyssla är ett enkelt och lättillgängligt sätt att hitta sin egen kreativitet. Dessutom är det något man kan fortsätta med hemma som ett sätt att umgås i familjen. Att använda material som man redan har hemma är vår utgångspunkt. Det är ett bra sätt att både vara kreativ och miljömedveten på samma gång. Vi utgår från organisationens behov och skräddarsyr pyssel. Det kan vara med tema tex jul, sommar eller något jubileum. Upplägget är oftast så att vi skapar två till fem stationer med olika pyssel beroende på hur många deltagare och hur lång tid som finns till förfogande. Besökarna delas in i grupper och får ungefär 20 min vid varje station.

Vi har dessutom ibland tagit fram speciella pysselkassar som besökarna kan samla sina alster i. Kassarna formger vi i samarbete med kunden. Det är mycket uppskattat med pysselworkshops, besökarna blir inspirerade och kan ta med sig idéer hem och förverkliga och utveckla hemma. Grupper som skapar tillsammans stärks och lär känna varandra. Dessutom behöver inget bli fint, vi jobbar hårt på att alla krav på perfektion ska slängas ut genom fönstret. Alla kan pyssla och vi har inte patent på varken det rätta sättet att göra något. Vi gillar när deltagarna utvecklar våra idéer och kommer på nya fantastiska skapelser. En pysselworkshop kan ta allt från 20 minuter till en halv dag, det är helt upp till uppdragsgivaren. Vi pysslar gärna ihop en härligt pysslig workshop för dig.

  • Hör av dig till oss så kan vi komma med prisuppskattningar.

http://www.fuldesign.se/2010/ful-pysslade-med-bloggbarn-pa-rica-talk/

http://www.fuldesign.se/2010/ful-i-molnlycke/

 

http://www.fuldesign.se/2010/queer-as-hell/

 

http://www.fuldesign.se/2010/tantpyssel-pa-nattklubb/

 

Fulmonsterfabrik på travelmässan

 

Workshops stockholm design week

 

http://www.fuldesign.se/2011/kraftfullt-ful-on-the-road/