Jul på hjul

20_hus.jpg

Alla bor inte i ett hus. Inte ens alla pepparkaksgubbar och gummor.

Dags att göra en pepparkakshusvagn Vi har fuskat, vi använde oss av limpistol istället för att använda smält socker. Det var första gången vi inte smälte socker men det var också första gången vi inte hade andra gradens brännskador på tummarna. Dessutom var det extremt mycket enklare att använda limpistol än sockret. Tja vi kan inte äta upp husvagnen men det har aldrig hänt att vi ätit upp något pepparkakshus vi har gjort, möjligtvis pillat av nån godis här och där men huset åker alltid i soporna efter tjugondag knut.

Du behöver skriva ut våra mallar som du hittar här: fram och baksida, golv och tak, väggar. Eller så gör du precis som vi och fixar en egen ritning.

Vi använder helt vanlig köpt pepparkaksdeg. Kavla ut pepparkaksdegen direkt på bakplåtspappret så du slipper flytta på degen, det är då allt blir snett. Vi har en bakmatta av silikon som vi la under bakplåtspappret för att det inte skulle glida runt.

Hur du dekorerar din husvagn är helt upp till dig. Vi hade livliga diskussioner, vissa av oss tycker man ska gå all out och sätta på alla möjliga godisar, men det var den mer traditionella falangen som vann. Det skulle vara nonstop bara. Ok det blev lite hjärtan också. Vi lyssnade på Vikingarna med Christer Sjögren och en barnkör som sjöng julsånger vilket påverkade dekorationen till det sockersöta hållet. Dagens citat från fulhålet är ”Ett pepparkakshus behöver inte vara avant-garde!”

Alla bor inte i ett hus, inte ens pepparkaksgummor och gubbar. Pepparkakshusvagn
Fuldesign1 Comment