Barnens kulturhus med helt sjukt många roliga aktiviteter för barn i åldrarna 0-12 år. Det blir ännu en fantastisk Fulmonsterverkstad, med vimpelpyssling som alternativ. Dessutom gör Kungamonstren från Tvåflodsskogen storstilad comeback och berättar om sina mänskliga (och lite tråkigare) motsvarigheter.

Så här skrev Kulturhuset själva om evenemanget:

Barnen intar en av våra tyngsta kulturinstitutioner en hel dag. Mellan kl. 11.00 och 17.00 lördagen den 15 november fylls Kulturhuset till brädden av magi, rörelse, eftertanke, insikter, mat, cirkus, bordtennis, teater, slöjd, hundar, mangateckning, schackspel, balett, orakel, konstvisningar och mycket, mycket mera.
 Varenda liten vrå i huset riktar sig denna dag till barn upp till 12 år. Inträdet är gratis och inget av programmen kostar något att delta i. Att möta kultur och att skapa själv gör en större inuti.
Med utgångspunkt i FN:s barnkonvention manifesterar vi Kulturhuset som en självklar plats för alla barn. Unga och gamla.
Välkomna!


Fuldesign var på plats på Barnens Kulturhus redo att göra monster och flaggor med alla som ville. Redan när vi öppnade blev det helt fullt med barn och föräldrar, med lång kö till symaskinen för att få sitt monster eller flagga sydd. Över 200 flaggor och monster blev till under dagen. Det var fullt med barn överallt och hela huset var helt proppfullt med roliga aktiviteter.

Vi hade också med oss alla regenterna, alla kunga- och drottningmonster vi lyckades fånga in under Kulturfestivalen i somras. Det blev en monsterutställning helt enkelt.