Här kan du ladda hem pdf-filer med gratis mönster för korsstygn. Du behöver kunna räkna lite i alla fall, ha rätt så god syn och ganska mycket tålamod. Sen funkar det bättre om man har nål och tråd också. Man kan sy i det mesta, plast, tyg, trä om man borrar hål först, kartong osv. Lycka till och mejla gärna en bild på resultatet till info@fuldesign.se


Fuldesigns Luciatåg

Luciatåg

Vi har alltid velat vara Lucior men aldrig fått. Så vi gjorde ett alldeles eget luciatåg att brodera och hänga på väggen. Vår Lucia är inte skir och vacker, utan självständig, bestämd och sur. Med sig har hon en tomte som är trött på att vara snäll och en stjärngosse som vägrar att tindra med ögonen. Tillsammans sprider de ett ljus där man varken behöver vara snygg eller vinna popularitetstävlingar. Vårt luciatåg rockar.

Här kan du ladda hem Lucia, Stjärngosse och Tomte och brodera ett eget Luciatåg alldeles gratis!


Old school rock n' roll och make up 

Vi försöker komma över det faktum att vår barndoms hårdrock numera låter som dansband. Men det svänger fortfarande och vi lyfter pek- och liilfinger mot taket och rockar loss. 

Nu kan du brodera Kizz Starchild (Stanley), The Demon (Simmons), Spaceman or Space Ace (Frehley) och Catman (Criss) på din väska eller bak på din jacka eller varför inte på ditt örngott? De är inte bara rockhjältar utan även make up-förebilder.

Här kan du ladda hem Fuldesigns gratis korsstygnsmönster med Kizz!

Kizz crosstitch

 


Free Pussy Riot!

Makten hatar alltid att få brallorna nerdragna och sanningen skrattande slängt i ansiktet. Pussy Riot behövs på många fler ställen än i Ryssland! För att hylla Pussy Riot har vi gjort två nya broderimönster. Brodera och hylla själv alla modiga konstnärer som vågar utmana maktens idioti. Här hittar du pdferna med mönster: Free Pussy och Pussy Riot


Manifesterad Ondska

Dictators är djupt inspirerat av den arabiska våren och västvärldens reaktioner på denna, inspirerat av högervindarna och konservatismen som blåser över Europa, inspirerat av morallagar i Ungern och massakern på Utöya. Ett projekt som handlar om ondska och om att vi inte får glömma att fred och frihet är bräckliga ting. Här kan du ladda hem diktatorerna och själv fundera över vem som bär ondskan när du broderar. Ladda hem


Star Wars i korsstygn

Vem vill inte brodera Star Wars karaktärer på sina prylar. Har vi missat någon du vill ha? Klicka på länken under bilden så öppnas en pdf med mönstret.


Brodera Banksy

Här finns gratis broderimönster av Street Art-favoriter. Banksys officiella hemsida hittar du här http://banksy.co.uk/ instagram: http://instagram.com/banksy  youtube: https://www.youtube.com/user/banksyvideo


Perfekta monster

Zombiesar toppar helt klart listan över riktigt bra monster. Det är nåt visst med zombiefilmer, zombiespel, zombieböcker och serier. Alla zombiehistorier är en berättelse om apokalypsen, om slutet på vår värld. De är berättelser om att allt på ett ögonblick kan gå från en normal och vanlig vardag till civilisationens undergång. En värld med nya regler där allt är förändrat och det gäller att anpassa sig snabbt för att överleva. Egentligen är väl zombisar mer offer än förövare. Men samtidigt så blir man förövare så fort man faller offer för en zombie. Zombiesar är välninte direkt ondsinta, mer extremt primitiva och enkelspåriga. De liksom bara är. Precis som ett virus sprider de sig och har som enda mål att hitta nya kroppar att smitta och att äta alla människor de kommer över. Så det gäller att beväpna sig, hålla ihop och springa för livet. Men alla som någonsin läst, spelat eller sett en zombiehistoria vet att loppet är kört och i slutändan är vi alla dömda att falla offer för dessa levande döda..

Det här låter ju väldigt dystert. Men det finns gulliga zombiesar också, som  vår favoritserie Lenore - the cute little dead girl, tecknad av Roman Dirge. Lenore är en liten död flicka som älskar katter och att mosa små djur.

Här är tre finfina zombiesar att brodera:

Zombie 1 Zombie 2 Zombie 3

Självklart gör man det bäst till en härlig zombiefilm eller zombieserie, som till exempel de här fuldesignfavoriterna. En del är riktigt läskiga. Andra är roliga. Och vissa riktigt, riktigt dåliga på ett otroligt underhållande sätt.

Plan 9 from Outer Space (1959), Night of the Living Dead (1968), Braindead (1992), 28 dagar senare (2002), Dawn of the Dead (2004), Shaun of the dead (2004), [Rec] (2007), Dead Set (2008), Zombieland (2009), The Walking Dead (2010-)


SuperheroesMasker, macho och dragshow

Lucha libre betyder fritt slagsmål och är namnet på fribrottning i Mexiko. Lucha libre-brottarna har fantastiska färgglada masker, máscaras,  på sig när de brottas. Det är en uppvisningssport och mer performance än en regelrätt tävling. Den är yvigare och snabbare än amerikansk professionell brottning a la Hulk Hogan. Det är kicksparkar, volter, akrobatik och koreografi, och är otroligt underhållande. En brottare i Lucha Libre kallas Luchador och måste i vissa fall ge upp sin mask för evigt vid en förlorad match. Det finns luchadores som aldrig genom hela sin karriär visat sitt ansikte och till och med blivit begravda i sin masker. Dramaturgin är central i Lucha Libre, det är en fight mellan de goda och de onda. De onda, rudos, kan göra tjuvtricks och fuska men de goda, técnicos, ska fightas juste och vara ärliga. Det finns också en tredje kategori Luchador,  exótico, som är bögar i dragshow-kläder. De är otroligt populära i denna machosport.

Vi är mycket förtjusta i Lucha Libre och de fantastiska maskerna och har gjort ett gäng korsstygnsbroderier i form av máscaras som går fort att brodera. Byt färger och prova dig fram var de passar bäst. Ladda hem Los Luchadores


Fight!


Dödskallar


Mario and Jesus


Michael Jackson


Skoter pinups and guns