Comment

GERILLASLÖJD – GARNGRAFFITI, DIY OCH DEN HANDGJORDA REVOLUTIONEN

gerillaslojd2-672x372.png

Boken gerillaslöjd

gerillaslojd1-568x570.png

Det här är boken om en revolutionär rörelse, om hur slöjd kan göra skillnad. Om hur hantverket förändrar, tolkar och påverka vår samtid och förhoppningsvis även vår framtid.

Frida Arnqvist Engström berättar om en ny sorts görare som utan krav på duktighet och teknisk perfektion finner glädje, gemenskap och framför allt politik i skapandet.

Det är en bok om garngraffititaggare, hantverksaktivister, städgraffiti, craftivism, DIY, anarkibroderi och mycket mer. Vi gillar väldigt mycket att boken uppmanar till eget skapande. Läsaren kan själv bli craftivist med hjälp av 5 projekt i boken.

Betsy Greer berättar om att Craftivism är ett sätt att se på livet i boken.

gerillaslojd5.png

Fuldesign finns med på några hörn i boken och det är vi väldigt stolta och glada över. Du kan läsa om hur våra broderier inspirerat till andras skapande och om vår pysselaktivism.

Lisa Anne Auerbachs fantastiska tröjor, från utställningen Chicken Strikken på Malmö Konsthall hösten 2012.

Lisa Anne Auerbachs fantastiska tröjor, från utställningen Chicken Strikken på Malmö Konsthall hösten 2012.

Boken kan du köpa på Bokus eller Adlibris eller här på Hemslöjdens förlag: http://www.hemslojdensforlag.se/sv-se/koep-boecker/

frida2-234x300.jpg

Författare till boken är Frida Arnqvist Engström. Hon är journalist och bloggare. Hon har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver sedan 2008 en av våra absoluta favoritbloggar: Kurbits.nu Bloggen är ledande i Sverige när det gäller slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.


Comment

Comment

Make love nytt broderimönster

make_love_mock.png

You can’t make someone love you,
but you can pretend that they do

Nytt broderimönste rom kärlek. Det spelar ingen roll egentligen om kärleken är besvarad. Eller?

Du kan ladda hem mönstret och brodera själv. Mönstret kommer till din mejl som en pdf-fil som du kan skriva ut om du vill. Mönstret innehåller instruktioner.

För att göra färdigt behöver du tyg och garn. Du kan brodera mönstret på vad du vill. Enklast är att använda aidaväv och moulinégarn.

Comment