Flytande gränser mellan pyssel, konst, design, event. 

 

Fuldesign är en Stockholmsbaserad konst- och designgrupp som har funnits sedan våren 2005. Fuldesign är design för alla som inte känner att de är perfekta och passar in i den påklistrade total-make-over-världen där man måste ha ett perfekt hem, utseende, liv och ekonomi för att få vara med.

Det är inte lätt att vara människa, inte lätt när det är svårt. Vi försöker tackla detta genom att dra ut trollen, alla monster i solen och titta på när de spricker, Vi satte igång för att vi saknade design och prylar som vi gillade, som speglar den värld vi lever i. Våra fulmonster är lysande exempel på detta. Varje fulmonster är unikt och handgjort och får en alldeles egen historia som växer fram mer eller mindre av sig självt. Och det är oftast inga sympatiska personligheter som kommer fram.

Homofrigörelse, monster och Ricki Lake

Det är bonader som funkar i våra liv. De är inspirerade av allt från baksmälla, homofrigörelse och dåliga förhållanden till Ricki Lake.


Av en händelse har vi även hamnat mitt i konstsverige. Vi ställer ut våra specialdesignade fulmonster, screentryckta tavlor, jättestora broderier i nya spännande material, och en hel del annat. Vi började med ett vernissage hos CalleP. Nästa anhalt var en broderiutställning på Blå Stället i Angered. Sedan dess har vi varit på Sundborn, Röhsska museet, Skövde Kulturhus, Stockholmsmässan, Nässjö kulturhus, Arkitekturmuseet, Nordiska museet med mera.

Humorn är vårt vapen mot tråkdesign. 

Vi vill ha roligt när vi skapar och framförallt vill vi att design ska vara mer kul än pretto. Och vi skämtar mer än gärna om oss själva och folk i vår närhet och livet i stort.

År 2008 vann vi utmärkelsens Årets Sak på DesignTorget för våra broderikit som tar upp samma förbjudna tankar. Med något svart humor har vi gjort egna varianter på de gamla hederliga väggbonaderna.

Sex hugs and rock n roll

Vi kan allt om sex och Rock n Roll, droger är vi något sämre på. Vi står fast förankrade i populärkulturen. Vi gillar kulturtanter, söndagsmiddagar, tysk bögporr och franska baugetter.

Vi läser kontaktannonser, Wikipedia, Lenore, och text-tv. Vi tittar på sci-fi, zombiefilmer, Xena, Lost och Debbie Travis.

 Vi jobbar gärna tillsammans och med andra, det är så idéer föds och utvecklas. Vi gillar att dela med oss och tror på att genom att ge får vi mer tillbaka.

Vårt drömprojekt

Helst av allt skulle vi vilja designa ett helt flygbolag;  inredningen i flygplanen, exteriören, stolar, brickor, skyltar, uniformer, rubbet. Jävlar vad snyggt det skulle bli.

Namn *
Namn