2009 var premiäråret för Fulkalendern.

Det som började som en kul idé blev en svettig kamp för att en gång om dagen fixa ett fantastiskt pyssel.

Vi inledde otroligt storstilat med en Legostake följt av populära Superstjärnan. Det var året vi fixade Julklappar som skulle auktioneras ut på Röhsska museet och bestämde oss för att även infoga detta i Fulkalendern med Skapa Mening pyssel. Till Lucia slaktade vi barbiedockor, vi bakade mycket också (Monster, Mardrömmar och Fulbullar) och på julafton spelade vi memory. Det var året vi kom på att blir pepparkakshusen lite skeva kan man spackla med skumtomtar och vänder man på en pepparkaksgumform så blir det monster istället för gummor. Vi fixade Garderobsmonster, ett bollhav hemma och stöpte ljus i koppar. Det var året när inget var så populärt som hjortar på allting (det var före det blev populärt med ugglor på allting) så då satt vi och funderade på vilka djur som aldrig skulle bli populära och gjorde julklappsetiketter formade som fiskar. Det blev fantastiskt fint när vi pimpade en ljusslinga med designer toys. Vårt favoritpyssel blev a very kitschy christmas. Vi vek och veckade och klistrade bokmärken länge. Glittersoldaterna blev en klassiker som håller än i dag och propagerar för Make glitter not war. Sen sydde vi söta små mjuka pistoler och hängde i granen. Vi fixade en kapsylkyl, filt fixade, fultomtar i granen och old school girlang. Om du klickar på bilderna nedan så öppnas luckorna och du kan pyssla varje dag i några månader.


2010, det hade gått ett helt år

och vi hade glömt hur jobbigt det var att göra ett pyssel varje dag i nästan en månad. Men det var roligt också, ibland. Det här året kom vi nästan i mål men föll på mållinjen.

Vi började inte lika storstilat som 2009, tvärtom började vi med det pyssel vi alla är överens om är det sämsta pyssel vi åstadkommit, någonsin. En fruktansvärt ful dörrmobil. Tanken var god, genomförandet ok, slutresultatet fruktansvärt. Vi återhämtade dock oss snabbt och gjorde succépysslet Lysande miljonprogram redan dagen efter. Old School-pärlor där vi tog fram gamla dukar i korsstygn och gjorde om mönstren i pärlplattor var poppis och blev verkligen jättefint. Godiskronan är på samma gång det mest smaklösa och smakliga pyssel vi gjort. Ett av de svåraste pysslen vi gett oss på var de superfina mjuka klapparna, fina kuddar inslagna i paket. Vi gjorde en sprattelgumma som brinner av Lucia under parollen burn baby burn, Luciatraditionen har alltid fascinerat oss. Favoriterna det här året var annars superfina spraymålade julkulor, hemmagjort julpapper med space invaders och storfavoriten gör ditt eget skägg. Alla behöver ett skägg ibland. Pompomhjärtan var lätta och svåra samtidigt, vi fixade en sen älgjakt, vi samarbetade med skosnören och gjorde fantastiska julkort


2011 vi borde vi det här laget veta bättre

Men nu hade Fulkalendern blivit en tradition. Folk började mejla oss om den redan i oktober, vi hade inget val.

Vi kraftsamlade, rejält. Vilket gjorde att vi inledde med det mest tidskrävande pysslet någonsin. En bollkalender i fantastiskt papper, det tog lång tid men den blev hur fin som helst. Vi repriserade första årets succépyssel med superstjärnan genom att göra ungefär samma sak fast på en elljusstake istället, det blev ascoolt. Sockerhjärtan var jättelätt fast hoppa över det där med micro, låt torka över natten. LED-burken med godis blev den stora snackisen på en glöggfest. Tänd mig burkarna var en fest att fota och filtbollarna blev precis så mångbottnade som vi önskade. Storfavoriten som TV4 älskade var våra pimpade adventsljusstakar. Ett helt gäng Star Wars-broderier såg dagens ljus vi fixade slingrande tomtar. Vi firade byråkratjul och årets absolut kitschigaste var idolerna i kristyr vi gjorde en Zombietomte. Årets pepparkakshus blev en göteborsk Pepparkörka och julafton firade vi med Super Mario och Jesus.


2013 Vi var på't igen

Nu hade vi haft ett år paus och vår mapp med idéer var full till bristningsgränsen. Sen pajjade datorn med mappen en vecka innan vi satte igång. Men det gick rätt bra ändå.

Vi utvecklade pimpandet av adventsljusstakar och fixade en förhistorisk stake med dinosaurier och fula garnträd. Dagen efter blev det Hawaii då vi pimpade en elljusstake det blev skitsnyggt. Men vi tjuvstartade redan i oktober med en paketkalender i form av klappjakt på stan. Årets julkort blev heliga collage med vingar. Vi surfar precis som alla andra på Pinterest ibland och hittade spännande ljusballonger och fixade egna sen gjorde vi lite research och det visade sig att pinterest som valigt hade helt fel. Vi fixade tygservetter en retrorobot fylld med godis och ett godisfyrverkeri till nyår och ulliga gulliga monster balls. Superunderläggen med superhjältar och zombies blev fina och årets pepparkakshus var på hjul. Vi fortsätter vår kärlek- och hatförhållande med Lucia och gjorde en Luciapinata. Vi tatuerade ljus, gjorde papperskulor och sydde porträtt på maskin. Temat för året var baby Jesus så vi fixade jesuspapper och jesus i granen.