FULA WORKSHOPS

Att skapa och samtidigt utbyta tankar är en kraftfull kombination. Det heter inte för inte syjunta. Fokusera på junta och kraften som finns tillsammans. Nu behöver man inte pyssla ihop molotovcoctails utan vi tror att man kan förändra både sin och andras värld genom att tillsammans skapa och vara kreativ. Vi jobbar med alla åldrar. Vi har hållit samma workshop för företagsledare som för dagisbarn. Det är faktiskt inte mycket som behöver ändras i förhållningssättet till de olika åldrarna. Samtalet skiljer sig så klart åt en smula men inte upplevelsen.

panik.jpg

Att bli färdig-workshop

En workshop om den kreativa processen, vi skapar prototyper och blir klara.

Hur gör du? Köper du hem alla ingredienser till det där surdegsbrödet men det blir aldrig riktigt av? Ingredienserna står där i skafferiet och hånler åt dig. Hur blir du färdig?

Från ax till limpa enligt devisen de bästa idéerna är alltid de som blir genomförda samtalar vi och skapar tillsammans. Vi går igenom stegen i designprocessen från idé, inkubation, iterationer till att bli färdig.

Vi brukar börja med ett problem och söker lösningar men fokus ligger på att bli färdig på förverkligande? Hur blir vi klara? Vad gör att vi inte kommer i mål? Workshopen tar ungefär 2 timmar och har även en fördjupning då vi träffas fem gånger för att ge oss djupare in i ett större problem och blir klara med lösningarna.

Är du intresserad av en att-blifärdig-workshop mejla info@fuldesign.se eller ring någon av oss i Fuldesign


graffitiwork.jpg

Graffiti-workshop

Direktörer, marknadsförare, PR-människor, festivalbesökare och helt vanliga ha provat på att tillhöra ett graffiti crew för några timmar. Det är grupparbete på hög nivå där det gäller att vara kreativ och gemensamt komma fram till och pusha varandra att med hjälp av sprayfärg tillverka ett konstverk. Det är lika kul att lära att grunderna till graffiti till gammal som ung och resultatet blir nästan alltid fantastiskt bra. Vi brukar undra vad som händer med målningarna efteråt hängs slagorden upp hemma på kontoret i fika rummet?

Vi har bland annat hållit workshops för Europride, Designweek Stockholm, UKM Uppsala, TCO, Rica hotels, Örebros stadsarkitekter med många flera flera. Det här är en utmärkt konferensworkshop eller som en kreativt inslag för en kickoff.

Gruppen skapar tillsammans och blir ett crew och får dessutom med sig ett riktigt snyggt konstverk hem. Workshopen tar ungefär en timme.

Är du intresserad av en graffitworkshop mejla info@fuldesign.se eller ring någon av oss i Fuldesign


punk3.jpg

Fulmonster-workshop

Fulmonstren är lika oss själva, neurotiska, ångestfyllda, rädda och illvilliga. Fulmonster workshops är enkla, alla förstår genast konceptet från 3 till 93 och är snart i full gång med sina monster.Vi har träffat allt från arga träskmonster till neurotiska storstadsmonster det har visat sig vara lätt för alla att släppa fram sitt inre monster.

En fulmonsterworkshop tar ungefär 1,5 till två timmar och vi börjar med en introduktion om Fuldesign och om Fulmonstren sedan sätter vi igång. Alla deltagare får göra sitt alldeles egna Fulmonster. Vi stöttar och peppar och blir inspirerade. Samtidigt idkar vi syjunta och samtalar antingen om kreativitet och inspiration och om monster. Eller så väljer vi tillsammans ett samtalsämne som knyter an till gruppen. Workshopen avslutas med att alla berättar om sitt monster och dess historia.

Vi jobbar gärna tillsammans med ditt företag och skräddarsyr fulmonsterworkshops. De är ett fantastiskt sätt att få ihop en grupp, ta itu med motsättningar och få igång kreativa tankar och ge alla i en grupp en möjlighet att glänsa och uttrycka sina tankar.

Vi pratar om monster, både inre och yttre och hur de påverkar oss i våra liv och hur man via kreativitet kan dra ut monstren i solen och se när de spricker. Att jobba kreativt tillsammans skapar ny dynamik och nya berättelser.

Är du intresserad av en monsterworkshop mejla info@fuldesign.se eller ring någon av oss i Fuldesign

kuddkrig.jpeg

Kuddkrig-workshop

Kuddkrigsworkshops är speciella för de börjar med pyssel och slutar med bråk. Oftast gör vi pistoler men det har även gjorts farliga ostar, bomber och knivar i kuddformat. Vi har beväpnat några hundra ungdomar i Stockholm med kuddvapen under We are Stockholm festivalen. Vi har beväpnat kultureliten i Lund där med gatstenar i kramvänlig form och i Skövde beväpnade vi ännu fler ungdomar med blommiga mjuka pistoler.

En kuddkrigsworkshop är ett fantastiskt sätt att få tuffa tonåringar eller koncernledningar att tycka det är skitkul att sy och pyssla. Det är coolt och avväpnande på samma gång. Vi pratar under workshopen om vapen, om motstånd och bråk. Vi pratar om hur man löser konflikter på ett fredligt sätt om hur vapenfixerad populärkulturen är och om hur vapenideal skapar ett farligt samhälle. Workshopen tar ungefär en och en halv timme.

Är du intresserad av en kuddkrigsworkshop mejla info@fuldesign.se eller ring någon av oss i Fuldesign


3_klipp_fler2.jpg

Pyssel-workshop

Att pyssla är ett enkelt och lättillgängligt sätt att hitta sin egen kreativitet. Dessutom är det något man kan fortsätta med hemma som ett sätt att umgås i familjen. Vår utgångspunkt ät att använda material som alla redan har hemma. Det är ett bra sätt att både vara kreativ och miljömedveten på samma gång. Vi utgår från din organisationen och grupps behov och skräddarsyr pyssel. Det kan vara med tema tex jul, sommar eller något jubileum. Upplägget är oftast så att vi skapar två till fem stationer med olika pyssel beroende på hur många deltagare och hur lång tid som finns till förfogande. Besökarna delas in i grupper och får ungefär 20 min vid varje station.

Grupper som skapar tillsammans stärks och lär känna varandra. Dessutom behöver inget bli fint, vi jobbar hårt på att alla krav på perfektion ska slängas ut genom fönstret. Alla kan pyssla och vi har inte patent på varken det rätta sättet att göra något. Vi gillar när deltagarna utvecklar våra idéer och kommer på nya fantastiska skapelser. En pysselworkshop kan ta allt från 20 minuter till en halv dag, det är helt upp till uppdragsgivaren. Vi pysslar gärna ihop en härligt pysslig workshop för dig.

Är du intresserad av en pysselworkshop mejla info@fuldesign.se eller ring någon av oss i Fuldesign