Metropolis.png
happypills.png
IMG_5724.jpg
Metropolis.png

Parkliv


Parkliv är en cocktail av lika delar trädgård, täppa, kolonilott och charmig park. Parkliv är en oas i staden. 
- Och det gör inget om det regnar.

SCROLL DOWN

Parkliv


Parkliv är en cocktail av lika delar trädgård, täppa, kolonilott och charmig park. Parkliv är en oas i staden. 
- Och det gör inget om det regnar.

Inredningskoncept av offentligt flexibelt rum på Arkitekturmuseet

Vi fick  i uppdrag av Arkitekturmuseet att skapa ett koncept och inreda en ca 130 kvm stor lokal till ett offentligt, inbjudande och flexibelt rum. 

Rummet skulle fungera som en mötesplats och arena för mindre evenemang. Dessutom fungera som en plats för samtal, möten, debatter och workshops med mera. Delvis skulle rummet kunna komplettera utställningar 0ch fungera som en förlängning av café Bloms.

Besökare och professionella ska här kunna mötas, umgås, läsa och arbeta. Rummet ska tåla både kaffekopp, barnmat och vinglas och fungera för mindre vernissagemingel, after work och liknande.

Rummet skulle ha en  inbjudande atmosfär och vara flexibelt och samtidigt funktionellt. Att komma in i rummet skulle vara en upplevelse och ge en förmerande effekt av besöket på Arkitekturmuseet.

Konceptet Parkliv

Som uppväxt på landet där man är nära djuren, nära naturen och det känns som om man till och med är nära himlen så bli omställningen stor när man kommer till staden. Plötsligt känns allt så väldigt lång bort. Man blir liten och når inte fram, allt är stort och ogreppbart.

Parklivet är det som saknas det som skapar närheten, den gröna oasen där man kan ta av sig skorna och känna gräset mellan tårna. Parkliv är en sammanflätning mellan den egna lilla trädgården, täppan, kolonilotten och den charmiga parken. Parkliv är en oas i staden.

Sedan ett par år tillbaka bor mer än hälften av jordens befolkning i städer

Tätbebyggelse ställer höga krav på mötesplatser, för konstigt nog så känns det som om vi kommer längre ifrån varandra när vi flyttar tätare intill. Man blir liten och når inte fram, allt är stort och ogreppbart.

På landet är det precis tvärt om, stora avstånd mellan trädgårdar och inte så nära butiker för oss närmre varandra. Himlen är lägre, naturen tränger sig på och kossorna luktar skit. 

Arkitektur verkar för många betyda lådor av stål och glas, och vi vill bort från det där. Sluta bygg laptopfängelser, laddstationer för smartphones och ge oss istället platser att mötas på. Vi vet att vi har forskarna på vår sida när vi påstår att mera grönt ger minskade stressnivåer och ökat välmående.

Fuldesign längtar inte tillbaka till landet. Vi tror på promenadstaden, cykelstaden, den täta tätorten. Det är helt enkelt så att det är i stan det händer, för här finns trevligt folk, roliga jobb, mysig kultur och fler fredagsaktiviteter. Parkliv är ett upprop! Skapa gröna livfulla utrymmen för oss i stan! Parken är platsen för spännande möten, spontana samtal, eftertanke, uppror, odling, fest, avkoppling och skapande. Ditt och mitt gemensamma rum. 

Parkliv är en cocktail av lika delar trädgård, täppa, kolonilott och charmig park. Parkliv är en oas i staden. 
- Och det gör inget om det regnar.

happypills.png

Happy Farm


Galenskap är det nya svarta!

Happy Farm


Galenskap är det nya svarta!

Mentalsjukhuskoncept på mässan

Formex Stockholmsmässan i Älvsjö gav Fuldesign i uppdrag skapa miljö och innehåll för Young Design Lounge. Det blev 300 kvm mentalsjukhus möter Teletubbies. Vi har designat ett stort apberg med integrerad kafékiosk med specialdesignad tapet i "madresserat rum stil".

Under borden finns pratbubblor som uppmanar till möten och samtal. Vi har tagit fram en ny tapet som heter Happy Pills

Vi har dessutom skapat lampor i plexiglas med tygskärmar, happiness test och massor med grafisk design i mentalsjukhusstil.

Galenskap är det nya svarta!

Ful eller snygg, gammal eller ung, rik eller fattig, tjock eller smal? Försöker du bli något annat? Försöker du leva upp till dina och andras förväntningar? Vill du helst av allt göra en total make over på hela ditt liv och stiga ut på andra sidan som en lycklig och lyckad människa?

Oroa dig inte längre! Fuldesign har svaret och kan bota dig från alla sådana otäcka tankar och känslor. I Fuldesigns Happy Farm på Formex bejakar vi varje människas rätt att vägra make overs. Din dåliga smak är din styrka och du duger du som du är.

 

IMG_5724.jpg

Kalaskrogen


Kalaskrogen


Fuldesign har 2011 för Rica hotels tagit fram ett kalaskoncept samt dukningar till deras hotellrestaurang i Älvsjö på Rica Talk Hotel.  Idén var Ricas egen och byggde på tanken att det är synd att det inte finns några roliga familjemiddagar för barn på restaurang. De är mest i vägen och tycker maten är äcklig. Så borde det inte behöva vara. Det borde finnas roliga och goda  restaurangmiddagar för barn och Rica bestämde sig för att ta fram ett par sådana.

Idén blev temamiddagar och vi kom gemensamt fram till de tre teman: Kungligt, Spökligt och Djungligt. Maten, dukningen och personalen skulle bidra till att skapa en helhet som vi hoppas ska vara perfekt för en familj med något att fira, som en födelsedag till exempel.

Craft Garden


Stockholms Kulturfestival 2008

Craft Garden


Stockholms Kulturfestival 2008

Craft Garden på Stockholms Kulturfestival 2008

Under Kulturfestivalen 2008 skapade vi tillsammans med Rica Hotels Craft garden vid Brunkebergstorg i porten på kulturhuset. Vi skapade en trädgård, en oas mitt i betongstadens centrum. En trägård med vitt stacket, gräsmatta och utemöbler. En trädgård fylld med pyssel för stora och små.

Det var ständigt fulsatt kring borden av barn och vuxna som i full färd skapade flaggor eller fulmonster. Små och stora monster och fantastiska flaggor. Det var oerhört roligt att se all kreativitet. Samtidigt skulle vi själva vara kreativa och skapa regentlängden för Fulmonsterskogen. Som inspiration läste vi på om Sveriges kungahus och lärde oss massor om de olika släkterna och om roliga, jobbiga och spännande saker som alla kungligheterna råkat ut för. Tvåflodsskogens regenter blev lika sina svenska förebilder men kanske lite mer monstriga och skruvade och kanske lite lite mer mänskliga.

Europride


Europride


Lilla Pride på Europride 2008

Under Europride 2008 anordnade vi tillsammans med Rica Hotel, Stockholms Kulturfestival och Cirkus Cirkör Lilla Pride. Lilla Pride var barnområdet under Europride en grönskande oas med aktiviter för regnbågsfamiljer. Vi stod för pyssel, kvällsaktiviteter som dj's och liveuppträdanden, barnunderhållning och försäljning av fulprylar. Vi tog även fram en ny kollektion tryck för festivalen. Årets barnpyssel (som även tilltalade flera vuxna) var att göra vimplar och flaggor med hjälp av återvunna tyger, pärlor, garn och textilfärg. Antingen kunde man hjälpa till att dekorera barnområdet som hade cirkustema, eller så fick man ta med sig sitt alster hem och dekorera sovrummet.

lillapride
flaggpyssel