hijab2.png

Konstslöjdsalong i Stockholm  21 september och 21 november2010

Tisdag den 21 september öppnar för första gången en konstslöjdsalong i Stockholm och vi i Fuldesign är jätteglada över att ha blivit utvalda att vara med.

Salongen består av nutida konsthantverk från 100 utvalda formgivare. Så här skriver museet om utställningen:

”Konstslöjdsalongen 2010 består av 144 verk i glas, keramik, metall, textil, trä och blandteknik. Intresset att delta var stort och 454 formgivare skickade in sina bidrag. Juryns ambition har varit att visa på bredden och mångfalden inom området. Peppe Bergström, juryns ordförande och styrelseledamot av Formmuseets vänner gör följande iakttagelse:

‘En tydlig trend är återbruk av material och textila tekniker som broderi, vävnad och patchwork, ofta i en konceptuell tolkning. Blandteknik blir allt större i formgivarnas utryckssätt och kreativiteten inom smycke och metall sprudlar som aldrig förr.’ ”

Läs vidare på Arkitekturmuseets hemsida: arkitekturmuseet.se

Fuldesign är stolta över att vara en av 100 utvalda formgivare. Vi deltar med två av våra konceptuellt textila verk: Moder Svea, vår hijab till Sverigedräkten och installationen Invasion. Där det avskalade, minimalistiska rummet blir invaderat av sin motsats. Hantverket invaderar, annekterar, infekterar och spys ut över det minimalistiska kontorsrummet. Ur det hårda, vita robotlika växer det mjuka hantverket fram. Det blir ett möte mellan kvinnligt och manligt, mellan mjukt och hårt, mellan det mänskliga och det omänskliga, mellan handen och maskinen. Bilden kommer från DN på Stans blänkare om konstslöjdsalongen.