Craft Garden på Stockholms Kulturfestival 2008

Under Kulturfestivalen 2008 skapade vi tillsammans med Rica Hotels Craft garden vid Brunkebergstorg i porten på kulturhuset. Vi hade flaggpyssel och Fulmonster workshops. Hela veckan hade vi också ett pågående konstprojekt då vi skapade Tvåflodsskogens variant av regentlängden, alla kungar och drottningar från Gustav Fasa fram tills dagens monsterkung. Fulmonsterregenterna hittar ni här: Fulmonsterregenter

Två av regenterna Kung Kristina och Gustav V åkte till Kulturkalaset i Göteborg och hälsade på Röhsska museet.

Två av regenterna Kung Kristina och Gustav V åkte till Kulturkalaset i Göteborg och hälsade på Röhsska museet.

Två kulturkalas samma vecka föranledde en annorlunda vänskapsresa. Samtidigt som Stockholms Kulturfestival pågår Kulturkalaset i Göteborg. För att uppmärksamma de två kulturveckorna klev två av kungligheterna ur samlingen ombord på X2000 för en vänskapsresa ner till Göteborg, Röhsska museet och deltog vid Göteborgs Kulturkalas.

Här kan du läsa Kung Kristinas blogg från resan: Kung Kristina bloggar från Eriksgatan

Det var ständigt fulsatt kring borden av barn och vuxna som i full färd skapade flaggor eller fulmonster. Små och stora monster och fantastiska flaggor. Det var oerhört roligt att se all kreativitet. Samtidigt skulle vi själva vara kreativa och skapa regentlängden för Fulmonsterskogen. Som inspiration läste vi på om Sveriges kungahus och lärde oss massor om de olika släkterna och om roliga, jobbiga och spännande saker som alla kungligheterna råkat ut för. Tvåflodsskogens regenter blev lika sina svenska förebilder men kanske lite mer monstriga och skruvade och kanske lite lite mer mänskliga.