Leve klotet sommaren 2009

Alltså, vi fick höra av Navid Modiri att Göteborgs Kulturkalas skulle ha ett område med fokus på återvinning, grön framtid och framåtanda vid namn Leve Klotet. Han tyckte att vi på något sätt borde delta, och att inredning med hjälp av återvunnet material på något sätt var ett projekt för Fuldesign. Vi höll med och bokade in datumet för ett besök i Göteborg.

Vi hade kommit överens om att vi på något sätt skulle inreda ett rum, men hade inga övriga ramar att hålla oss till. När vi var på byggvaruhuset för att skaffa oss material så beslutade vi oss för att vi skulle dra ner rummet i skala, göra ett minihus och inreda detta.

Vi fick hjälp av Stadsmissionen i Göteborg med att skaffa återvunnet material och second hand, sen åkte vi till Leve Klotet-området nere vid operan och började bygga.

När vi gjort i ordning själva huset började anstormningen av ungdomar som helt egenmäktigt beslutade att flytta in i huset och hjälpa till med dekoreringen. Vi lät, som man säger, det ske och kände att projektet fick ett eget liv. Det som från början varit Fulskjulet förvandlades under dagen till Emo-buren.