More är more 9/8 -14/9 2008

På Konstmuseet, Kulturhuset i Skövde, hade vi vår första alldeles egna utställning.

Vi gjorde flera nya verk för utställningen, bland annat en 6 X 2 meter lång tygvåg där alla besökare fick hjälpa till att brodera klart verket. Det interaktiva jättebroderiet heter precis som utställningen More är More. En av grundtankarna med det interaktiva verket var att inspirera besökarna att vara med och skapa och att även fortsätta skapa hemma.

Till utställningen gjorde vi även vår första möbel. Vår Naughty Robot (från skivan med samma namn) fick liv som en interaktiv hylla fylld med Fulmonster. Självklart hade den liksom förlagan högtalarögon som Naughty Robot-musiken strömmade ur och såklart var den blinkande muttan på plats.

Med på utställningen fanns också våra jättebroderier Hemmafru och Bredäng, samt mailkonversationen om det korsstygnsbroderandets vedermödor. Som pricken över i hade vi en serie på fyra stora stencil art-tavlor baserade på vårt favoritmonster Ingvar. Serien heter Ingvars svarta hjärta.

Skövde konstmuseum är en del av Skövde Kulturhus som var det första i Sverige att ha såväl konsthall, konstmuseum och bibliotek som teater och bio under samma tak.