Kära undersåtar!

Det var med viss spänning men mest med huvudvärk jag tillsammans med min efterträdare Gustav V satte mig på tåget mot Göteborg. Vi skulle ställa oss på parad inför göteborgarna i Röhsska muséets reception.
Vi lämnar huvudstaden
 

Huvudstaden visade sig på sin bästa sida denna dag.

Huvudstaden visade sig på sin bästa sida denna dag.

Ovärdigt nog tvingades jag och Gustav dela på såväl plats som biljett på vägen dit. Konduktören tittade både en och två gånger på livvakten när han lämnade fram Två biljetter. Ovärdigt var ordet.

Ovärdigt nog tvingades jag och Gustav dela på såväl plats som biljett på vägen dit. Konduktören tittade både en och två gånger på livvakten när han lämnade fram Två biljetter. Ovärdigt var ordet.Gustaf inspekterar bygget av den nya Årstabron som han tyckte var citat: ”stor och stabil, men kunde den inte fått lite mer färg?”.

Gustaf inspekterar bygget av den nya Årstabron som han tyckte var citat: ”stor och stabil, men kunde den inte fått lite mer färg?”.Livvakten skulle tvunget ta ett foto på någon av oss och störde mig i min skönhetssömn när vi passerade Skövde, en plats livvakten verkade ha en absurd fascination för.

Livvakten skulle tvunget ta ett foto på någon av oss och störde mig i min skönhetssömn när vi passerade Skövde, en plats livvakten verkade ha en absurd fascination för.Framme i Göteborg fungerade saker och ting något bättre. Här fotograferas vi av TV-teamet som mötte oss vid landstigningen. 

Framme i Göteborg fungerade saker och ting något bättre. Här fotograferas vi av TV-teamet som mötte oss vid landstigningen. Vi tog en så kallad spårvagn från stationen till muséet. Mycket märkvärdigt. Sedan en kort promenad till Röhsska muséet som vi här är framme vid.

Vi tog en så kallad spårvagn från stationen till muséet. Mycket märkvärdigt. Sedan en kort promenad till Röhsska muséet som vi här är framme vid.Och så var vi då framme på Muséet, och här står vi nu stolta omringade av en massa härliga monsterundersåtar.


Livvakten åkte raskt hem till huvudstaden redan timman senare, och klagade över huvudvärk under tågresan. Svagt. De moderna monstren verkar förresten generellt veka. Skärpning! Och så får ni lova att komma och hälsa på mig och Gustav där vi står i receptionen på Röhsska muséet.

För Gud och Monstren!

eder härskare

Kung Kristina.