Young designers på Formex 08

På vår branschs största mässa, Formex, hade man inför höstmässan 2008 beslutat att införa ett nytt område och lounge vid namn Young Designers som en plats att visa upp ny och spännande design från unga svenska formgivare. Vi var en av dessa utvalda unga spännande och väldigt glada för detta, och fick en fin plats mitt i loungen. Det var vår första mässa och vi lyckades fylla på återförsäljarlistan med nya, roliga butiker.


Young designers på Formex 09

Än en gång står vi på Formex Young Designers på Stockholmsmässan i Älvsjö. Den här gången för att bland annat marknadsföra vårt senaste tillskott i Ofärdigtkollektionen – Kuddkrig. Men självklart har vi även med våra broderikit, monsterörngotten och ofärdigt-tygkassen man kan brodera själv.

Det är flera gamla bekanta från förra gången som ställer ut igen. Bland annat Lisa Bengtsson som nu gjort fantastiska tapeter i färg och skitsnygga kitchroliga affischer. Inga from Sweden är också här med sina snygga moderna träskor i alla tänkbara färger.

Den här gången är det smyckesdesignerduon My Little Drama som inrett cafét i Young Designers-området vilket rimmar bra med mässans tema som är Wonderland stories. Även vår pysselkompis Karin Mannerstålhar en liten utställning med Trollkarlen från Oz-tema. Kul!


Young designers på Formex 10

Tre av fyra fula: Moa Åström, Roland Larsson och David K Frimark.

Tre av fyra fula: Moa Åström, Roland Larsson och David K Frimark.

Kuddmonsterna Julia, Eduardo och Ingvar gör mässan osäker.

Kuddmonsterna Julia, Eduardo och Ingvar gör mässan osäker.

Fuldesign är här för tredje gången på Young Designers-området. Mässan är som vanligt jättestor med alla tre hallarna fyllda med allt från kitchiga grodor att ha i trädgården till håriga leksaksmaskar att ha i lekrummet. Och mitt bland allt detta hittar man även mycket ny snygg form. Bland annat är vi kära i van Deurs som gör jättesnygga handväskor av gamla scarfsar och avlagda bijouterier, Lisa Bengtssons nya rosmönstrade tyg, Camilla Engdahls keramik, Fagerström & Abrahamssons soffbänkar och Tina Backmans kakeldekor.

Skrivböckerna som vi gjort tillsammans med Whitelines kommit. 

Skrivböckerna som vi gjort tillsammans med Whitelines kommit. 

Minikiten har gjort succé på mässan.

Minikiten har gjort succé på mässan.


Young designers på Formex 11

Just nu är fuldesign i full färd med att fixa montern för vårens upplaga av Formex som börjar imorgon. På bilden ovan syns inte bara fulkurbits utan också våra fantastiska praktikanter Simon Helmersson och Nora Fager.