gerillaslojd2-672x372.png

Boken gerillaslöjd

gerillaslojd1-568x570.png

Det här är boken om en revolutionär rörelse, om hur slöjd kan göra skillnad. Om hur hantverket förändrar, tolkar och påverka vår samtid och förhoppningsvis även vår framtid.

Frida Arnqvist Engström berättar om en ny sorts görare som utan krav på duktighet och teknisk perfektion finner glädje, gemenskap och framför allt politik i skapandet.

Det är en bok om garngraffititaggare, hantverksaktivister, städgraffiti, craftivism, DIY, anarkibroderi och mycket mer. Vi gillar väldigt mycket att boken uppmanar till eget skapande. Läsaren kan själv bli craftivist med hjälp av 5 projekt i boken.

Betsy Greer berättar om att Craftivism är ett sätt att se på livet i boken.

gerillaslojd5.png

Fuldesign finns med på några hörn i boken och det är vi väldigt stolta och glada över. Du kan läsa om hur våra broderier inspirerat till andras skapande och om vår pysselaktivism.

Lisa Anne Auerbachs fantastiska tröjor, från utställningen Chicken Strikken på Malmö Konsthall hösten 2012.

Lisa Anne Auerbachs fantastiska tröjor, från utställningen Chicken Strikken på Malmö Konsthall hösten 2012.

Boken kan du köpa på Bokus eller Adlibris eller här på Hemslöjdens förlag: http://www.hemslojdensforlag.se/sv-se/koep-boecker/

frida2-234x300.jpg

Författare till boken är Frida Arnqvist Engström. Hon är journalist och bloggare. Hon har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver sedan 2008 en av våra absoluta favoritbloggar: Kurbits.nu Bloggen är ledande i Sverige när det gäller slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.


Comment