Fulmonster

ladda ned.jpg
ladda ned (1).jpg
ladda ned (2).jpg
ladda ned.jpg
ladda ned (1).jpg
ladda ned (2).jpg

Fulmonster

100.00

FULMONSTER, KORSSTYGN, FUL DESIGN OCH FINT PYSSEL

Vi har skrivit en bok! En pysselbok med en modern och alternativ syn på eget skapade och hantverk. Den innehåller mängder av roliga, inspirerande, fulsnygga pysseltips för hela familjen.

I händelsernas centrum står Fulmonstren som är små mjuka monster från den djupa blöta tvåflodsskogen. I bokens första del avslöjar författarna alla hemligheter kring hur du skapar ditt eget fulmonster och visar upp sina egna som inspiration. Alla fulmonster ska ha en liten historia och tips på hur man skriver bra sådana ingår också. Att skapa fulmonster är ett jättebra exempel på hur pysslande kan vara både tankeväckande, befriande och självterapeutiskt. 

Quantity:
Add To Cart

Författare till boken är de tre medlemmarna i designgruppen fuldesign som sedan 2005 arbetat hårt med att befria design och inredning från sina trånga, avskalade bojor. Fuldesign är design för alla som inte känner att de är perfekta och passar in i den påklistrade total-make-over-världen där man måste ha ett perfekt hem, utseende, liv och ekonomi för att få vara med.

Det här är en bok för dig som är sugen på att skapa. Det är en bok om att pyssla, om att skapa själv med sina egna händer. Du kan kalla det hantverk om du vill. Eller slöjd. Vi kallar det pyssel för det är enklare så och ställer färre krav. En pysslare behöver inte oroa sig för att göra fel. En pysslare är fri. Och frihet är bra.

I händelsernas centrum står Fulmonstren som är små mjuka monster från den djupa blöta Tvåflodsskogen. I bokens första del avslöjar vi alla hemligheter kring hur du skapar ditt eget fulmonster och visar upp flera av våra egna infångade Fulmonster som inspiration. De har alla en alldeles egen personlighet, en egen historia. De är bekymrade, deprimerade, ångestfyllda, egocentriska, viljestarka, förvirrade och patetiska precis som vi själva. Att skapa sitt eget Fulmonster är tankeväckande, befriande och självterapeutiskt.

I boken visar vi på enkla tekniker och massor med alternativ till hur saker kan göras. 

Vi hoppas att vi kan få alla att tro på sin egen förmåga till att skapa eget och komma på nytt. Vi berättar också om oss, om Fuldesigns historia och om hur vi ser på skapandet och på hur kreativitet kan förändra både oss själva och världen vi lever i.

“Du behöver inte vara duktig och det behöver inte bli fint. Det viktigaste är att du gör något.”

Andra delen i boken är sprängfylld av pyssel. Att pyssla tillsammans eller ensam är väldigt meditativt och ett bra sätt att umgås. Man grejar och hjälper varandra och kommer på nya idéer, pratar och har roligt. Pyssel kan också vara politiskt, att skapa eget är alltid att göra sin röst hörd oavsett vad det är man vill säga. Genom att välja vilka material du använder kan du bidra till att minska resursslöseriet. Vi försöker i boken, att så långt som möjligt, använda saker vi redan har hemma.

Bokens sista del handlar om broderi och om hur slöjdande både kan återspegla världen vi lever i och skapa med- och motståndsrörelser. Vi gillar slöjdande som säger något. Ta gamla väggbonader till exempel. De har alltid gjorts för att påminna om vad som är viktigt i livet. Det är något vi tycker är bra, men gamla tiders budskap kan lätt kännas daterade. Så varför inte brodera bonader som påminner oss om vad som är viktigt idag? Saker som att utseende inte är allt, eller vikten av att ge sig själv tid till att bara vara, eller att ta makten över sitt eget liv. Vi tar sedan med oss korsstygnen över till nyare material och tekniker och gör den både aktuell och varierad.

Det finns en stor självterapeutisk bit i skapandet också. Att pyssla är inte bara ett handarbete, inte bara det att du faktiskt sitter ner och gör något konkret med händerna. Det är även ett fantastiskt bra tillfälle att få ur sig känslor och ångest och irritation. Att dra ut trollen i solen och se på när de spricker.